Gravsted: Det sidste hvilested

Vi guider dig gennem de forskellige muligheder

Der er flere forskellige muligheder i forbindelse med valg af gravsted, og hos Carl Jensen Begravelsesforretning hjælper vi dig gerne med at finde det helt rigtige sidste hvilested til enten dig selv eller en af dine pårørende i forbindelse med et dødsfald.

Vi hjælper til i forbindelse med bisættelser og begravelser i henholdsvis Søndersø, Otterup og Bogense, men også på resten af Nordfyn.

Hvor kan man blive begravet henne?

De folkekirkelige kirkegårde er med ganske få undtagelser de eneste godkendte gravpladser i Danmark, og derfor har alle også ret til enten at få nedsat sin urne eller at blive begravet på de folkekirkelige kirkegårde, der er i den afdødes bopælssogn.

Det er dog også muligt at blive begravet uden for bopælssognet, hvis den afdøde havde en særlig tæt tilknytning til det ønskede sogn. Det kan for eksempel være i form af en tidligere bopæl i sognet, nære pårørende der bor i sognet, eller at vedkommende har børn, ægtefælle eller forældre, der er begravet på en kirkegård i det ønskede sogn.

Som nævnt er der forskellige muligheder, når valget om gravsted skal træffes. Du kan for eksempel vælge mellem:

  • ​Gravsted med plads til en eller flere kister
  • Urnegravsted med plads til en eller flere urner
  • ​Gravsted i en ”fællesplæne” uden synlig markering af de enkelte gravsteder.

Fredningsperiode for gravsteder

I Danmark er det sådan, at man erhverver sig brugsret til et gravsted for en bestemt fredningsperiode. For kistebegravelser er fredningsperioden på minimum 20 år, hvorimod fredningsperioden for urnegravsteder er på minimum 10 år.

Hvor lang tid fredningsperioden strækker sig over kan dog variere fra kirkegård til kirkegård. Dette fremgår af kirkegårdsvedtægterne.

Hvad koster et gravsted årligt?

Hvor meget et gravsted koster om året afhænger blandt andet af, hvilket gravsted man vælger, og om den afdøde var medlem af folkekirken eller ej. Vi hjælper dig gerne med både valg af gravsted, overslag på pris og lignende. Du skal bare kontakte os for en indledende drøftelse.

Kontakt os og få hjælp gennem hele forløbet

Fandt du ikke information om det du søgte på vores hjemmeside, kan du udfylde vores kontaktformular.

Vi vil derefter tage kontakt til dig inden for 24 timer og bruge vores mange års erfaring til at hjælpe dig videre. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få hjælp og rådgivning

Vi sørger for alt til begravelsen

Vi sørger for alt til begravelsen Vi sørger for levering af kiste, at klæde afdøde pænt på og lægge afdøde til rette i kisten. Derudover transporterer vi kisten til kapellet og leverer urnen til kirkegården. Som jeres begravelsesforretning og bedemand på Fyn kan vi ordne både blomster, urner og gravsten for jer.

I begravelsesforretningen kan I se et flot udvalg af natursmukke gravsten. Vi lytter også gerne, hvis I eksempelvis har nogle særlige ønsker til ceremonien.​

Hvad koster en begravelse?

​​Hvis du er interesseret i at høre mere om vores priser for en begravelse, og hvis du ønsker et skriftligt overslag over alle begravelseskomkostningerne, så har du mulighed for at se mere om vores priser på kister, honorar m.m. her.​

Vi er medlem af brancheforeningen:

db-standardlogo-hvid-png

🟊🟊🟊🟊🟊 5/5 stjerner på Facebook​

Læs alle vores anmeldelser på Facebook

Skriv en anmelde på Google

Har du spørgsmål?

Ring til os via nummeret herunder eller send en mail til info@carljensenbegravelse.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​

MindeHøi - en del af 

Carl Jensen Begravelsesforretning

CVR​: 38260235

Vesterled 5, 5471 Søndersø

Klik her for rutevejledning