Gravsted: Det sidste hvilested

Jeg guider dig gennem de forskellige muligheder

Der er flere forskellige muligheder i forbindelse med valg af gravsted, og hos MindeHøi - Carl Jensen Begravelsesforretning hjælper jeg dig gerne med at finde det helt rigtige sidste hvilested til enten dig selv eller en af dine pårørende i forbindelse med et dødsfald.

Jeg hjælper til i forbindelse med bisættelser og begravelser i blandt andet henholdsvis Søndersø, Otterup og Bogense, men også på resten af Nordfyn.

Hvor kan man blive begravet henne?

De folkekirkelige kirkegårde er med ganske få undtagelser de eneste godkendte gravpladser i Danmark, og derfor har alle også ret til enten at få nedsat sin urne eller at blive begravet på de folkekirkelige kirkegårde, der er i den afdødes bopælssogn.

Det er dog også muligt at blive begravet uden for bopælssognet, hvis den afdøde havde en særlig tæt tilknytning til det ønskede sogn. Det kan for eksempel være i form af en tidligere bopæl i sognet, nære pårørende der bor i sognet, eller at vedkommende har børn, ægtefælle eller forældre, der er begravet på en kirkegård i det ønskede sogn.

Som nævnt er der forskellige muligheder, når valget om gravsted skal træffes. Du kan for eksempel vælge mellem:

  • ​Gravsted med plads til en eller flere kister
  • Urnegravsted med plads til en eller flere urner
  • ​Gravsted i en ”fællesplæne” uden synlig markering af de enkelte gravsteder.

Fredningsperiode for gravsteder

I Danmark er det sådan, at man erhverver sig brugsret til et gravsted for en bestemt fredningsperiode. For kistebegravelser er fredningsperioden på minimum 20 år, hvorimod fredningsperioden for urnegravsteder er på minimum 10 år.

Hvor lang tid fredningsperioden strækker sig over kan dog variere fra kirkegård til kirkegård. Dette fremgår af kirkegårdsvedtægterne.

Hvad koster et gravsted årligt?

Hvor meget et gravsted koster om året afhænger blandt andet af, hvilket gravsted man vælger, og om den afdøde var medlem af folkekirken eller ej. Jeg hjælper dig gerne med kontakt til graveren for valg af gravsted, overslag på pris og lignende. Du skal bare kontakte mig for en indledende drøftelse.

Kontakt mig og få hjælp gennem hele forløbet

Fandt du ikke information om det du søgte på min hjemmeside, kan du udfylde min kontaktformular.

Jeg vil derefter tage kontakt til dig inden for 24 timer og bruge min mange års erfaring til at hjælpe dig videre. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få hjælp og rådgivning

Jeg sørger for alt til begravelsen

Jeg sørger for alt til begravelsen Jeg sørger for levering af kiste, at klæde afdøde pænt på og lægge afdøde til rette i kisten. Derudover transporterer jeg kisten til kapellet og leverer urnen til kirkegården. Som jeres begravelsesforretning og bedemand på Fyn kan jeg ordne både blomster, urner og gravsten for jer.

I begravelsesforretningen kan I se et flot udvalg af natursmukke gravsten. Jeg lytter også gerne, hvis I eksempelvis har nogle særlige ønsker til ceremonien.​

Hvad koster en begravelse?

​​Hvis du er interesseret i at høre mere om mine priser for en begravelse, og hvis du ønsker et skriftligt overslag over alle begravelseskomkostningerne, så har du mulighed for at se mere om mine priser på kister, honorar m.m. her.​

Jeg er medlem af brancheforeningen:

db-standardlogo-hvid-png

🟊🟊🟊🟊🟊 5/5 stjerner på Facebook​

Læs alle mine anmeldelser på Facebook

Skriv en anmeldelse på Google

Har du spørgsmål?

Ring til mig via nummeret herunder eller send en mail til info@carljensenbegravelse.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​

MindeHøi - en del af 

Carl Jensen Begravelsesforretning

CVR​: 38260235

Vesterled 5, 5471 Søndersø

Klik her for rutevejledning