Askespredning over åbent hav

Mulighed for at få spredt sin aske til søs

I Danmark er der nogle særlige regler, når det kommer til askespredning. Hos Carl Jensen Begravelsesforretning har vi sat os grundigt ind i reglerne, og vi kan derfor være behjælpelige, hvis spredning af aske over åbent hav er et ønske for enten dig selv eller en afdød.

Vi hjælper til i forbindelse med begravelser og bisættelser i blandt andet Søndersø, Bogense og Otterup samt på resten af Nordfyn.

Reglerne for askespredning i Danmark

Den afdødes aske må kun blive spredt over åbent hav, og det er kun muligt, hvis den afdøde skriftligt har tilkendegivet sit ønske herom.

Dette kan blandt andet gøres ved at udfylde blanketten ”Spredning af aske over åbent hav”, som kan findes på borger.dk. Det kan også gøres ved at udfylde Min sidste vilje eller ved blot at nedskrive ønsket på et almindeligt stykke papir. Bemærk dog, at der både skal være anført:

  • ​Navn
  • ​Adresse
  • ​CPR-nummer
  • ​Datering
  • Underskrift

​Kravet om et nedskrevet ønske om askespredning kan dog godt fraviges, hvis der ikke hersker nogen tvivl om, at det ville have været den afdødes ønske. I sidste ende er det dog begravelsesmyndigheden, der træffer afgørelse om, hvorvidt kravet om et skriftligt ønske kan fraviges.

Selve askespredningen skal foregå over åbent vand. Det vil sige enten over havet, en større fjord eller en bugt. Asken må for eksempel ikke spredes over en sø.

Det er kun asken, der må spredes. Urnen må altså ikke sænkes i havet med asken i. Askespredningen skal desuden foregå på en måde, som ikke vækker opsigt.

Hvad koster askespredning?

Askespredning i sig selv er gratis, men der vil være udgifter forbundet med spredningen. Det omfatter blandt andet udgifter til urne til askespredning, kremering, kremeringskiste, ceremoni i kirken og så videre.

Du skal derfor typisk forvente, at askespredning generelt koster det samme som en almindelig bisættelse blot uden udgifter til gravsted

Kontakt os og hør mere om mulighederne

Kontakt os gerne for at høre mere om mulighederne for askespredning, hjælp til ansøgning og udfyldelse af blanket eller for at få svar på dine spørgsmål. 

Kontakt os og få hjælp gennem hele forløbet

Fandt du ikke information om det du søgte på vores hjemmeside, kan du udfylde vores kontaktformular.

Vi vil derefter tage kontakt til dig inden for 24 timer og bruge vores mange års erfaring til at hjælpe dig videre. 

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Få hjælp og rådgivning

Vi sørger for alt til begravelsen

Vi sørger for alt til begravelsen Vi sørger for levering af kiste, at klæde afdøde pænt på og lægge afdøde til rette i kisten. Derudover transporterer vi kisten til kapellet og leverer urnen til kirkegården. Som jeres begravelsesforretning og bedemand på Fyn kan vi ordne både blomster, urner og gravsten for jer.

I begravelsesforretningen kan I se et flot udvalg af natursmukke gravsten. Vi lytter også gerne, hvis I eksempelvis har nogle særlige ønsker til ceremonien.​

Hvad koster en begravelse?

​​Hvis du er interesseret i at høre mere om vores priser for en begravelse, og hvis du ønsker et skriftligt overslag over alle begravelseskomkostningerne, så har du mulighed for at se mere om vores priser på kister, honorar m.m. her.​

Vi er medlem af brancheforeningen:

db-standardlogo-hvid-png

🟊🟊🟊🟊🟊 5/5 stjerner på Facebook​

Læs alle vores anmeldelser på Facebook

Skriv en anmelde på Google

Har du spørgsmål?

Ring til os via nummeret herunder eller send en mail til info@carljensenbegravelse.dk.

Henvendelser besvares inden for 24 timer.​

MindeHøi - en del af 

Carl Jensen Begravelsesforretning

CVR​: 38260235

Vesterled 5, 5471 Søndersø

Klik her for rutevejledning