Når den afdøde skal bisættes
I forbindelse med et dødsfald skal de efterladte tage stilling til, hvorvidt den afdøde skal begraves eller bisættes, hvis den afdøde ikke selv har givet udtryk om dette – for eksempel nedskrevet det i Min sidste vilje.
I forbindelse med en bisættelse sker der altid en kremering af den afdøde. Derfor er det som regel også noget, som de fleste selv har en holdning til. Faktisk vælger langt de fleste danskere, over 80 %, at blive kremeret for efterfølgende at blive bisat.
Hos MindeHøi - Carl Jensen Begravelsesforretning hjælper jeg gerne til med alt det praktiske samt giver svar på dine eventuelle spørgsmål omkring kremering. Jeg holder selv til i Søndersø, hvorfor jeg ofte hjælper pårørende i lokalområdet, men også blandt andet både Bogense, Otterup og på resten af Nordfyn.
Fra krematorium til grav
Ved en kremering brænder man liget af den afdøde. Dette sker altid som regel, når selve begravelsesceremonien har fundet sted, og den foregår typisk på samme måde, uanset om der er tale om en bisættelse eller en begravelse.
Kremering skal altid finde sted på et krematorium. Efter kremeringen kan de pårørende nedsætte asken i et såkaldt urnegravsted, på de ukendtes grav, eller asken kan spredes ud over havet, hvis den afdøde har haft et særligt ønske om dette.
Hvad koster en kremering?
En kremering og bisættelse er som udgangspunkt billigere for de pårørende end en traditionel kistebegravelse, fordi man kun skal betale for en fredning til et urnegravsted i 10 år modsat 20, 25 eller 30 år for et kistegravsted.
Hvor meget selve kremeringen koster afhænger af, hvilken kommune den afdøde boede i, og hvilket krematorium der skal stå for det. I gennemsnit koster en kremering dog omkring 3.500 kr.
Øvrige udgifter i forbindelse med kremeringen
Ud over selve kremeringen kommer der udgifter til valg af urne og kiste. Jeg forhandler flere forskellige urner og kister til kremering til rimelige priser. Hvis du ønsker en pris, kan du finde mere information her eller kontakte mig.